پیش‌بینی نوسانات ارز و طلا در هفته آخر اردیبهشت

پیش‌بینی نوسانات ارز و طلا در هفته آخر اردیبهشت

این هفته برای ارز و سکه هفته بسیار پر نوسانی بود. صرافی ملی با تعیین نرخ 15 هزار و 800 تومان در ابتدای هفته در تعیین قیمت دلار اثرگذار بود. دلار در پایان هفته با نرخ 16 هزار و 850 تومان در این صرافی معامله می‌شد. افزایش هزار و 50 تومانی صرافی ملی، اثر خود را بر دیگر صرافی‌ها و بازار داخلی هم گذاشت.

بیشتر بخوانید:

اوج گیری دلار و سکه در هفته گذشته

پیش‌بینی کاهش قیمت طلا و ثبات ارز در این هفته

سامانه نیمایی چیست و چه مزایایی دارد؟

سقوط بورس با بازار ارز چه می‌کند؟

سکه صرافی در روز شنبه (20 اردیبهشت) به دلیل اختلاف قیمت با سکه یک روزه بورس کالا، به عدد 6 میلیون و 950 هزار تومان برای اولین بار در ایران رسید. در روزهای بعد با افزایش قیمت دلار تهران و بدون توجه به بازار جهانی طلا، سکه به سرعت شروع به رشد کرد و تا روز سه شنبه ( 23 اردیبهشت) از نرخ 7 میلیون و400 هزار تومان هم گذشت.

دلایل نوسانات این هفته دلار و سکه چه بود؟

1.رشد زیاد قیمت دلار صرافی ملی

صرافی ملی روز یکشنبه 400 تومان  و روز دوشنبه 300 تومان قیمت فروش دلار را بالا برد و همین امر، انتظار  معامله گران را برای صعودی شدن قیمت دلار بیشتر کرد. با افزایش تقاضا در روز پنجشنبه دلار به نرخ 16 هزار و 850 تومان رسید .

البته سناریو محتمل بر رفتار بازارساز این است که با هدف نزدیک کردن قیمت دلار سنایی و دلار بازار غیر رسمی این اقدام را انجام داده است اما بازار ارز و پیرو آن سکه و آبشده بسیار آشفته شد.

2. رشد بورس

این روزها بورس کالا و اوراق بهادار رشد پرشتاب و بی سابقه‌ای دارد. نظر تحلیلگران اقتصادی در ابتدای هفته  بر نیاز اصلاح شاخص قیمتی و کند شدن روند بازار بود اما نماگر تالار شیشه‌ای، از ابر مقاومت یک میلیون واحد  عبور کرد و با  تاثیر بر دلار، سبب افزایش قیمت این مارکت هم شد

3. اختلاف دلار غیررسمی

 تقریبا از ابتدای اردیبهشت ماه با اختلاف قیمت دلار سنایی و بازار غیر رسمی، بستری مناسب برای سودهای آربیتراژی دلالان فراهم شده است. در این هفته با افزایش سریع نرخ صرافی ملی و جو روانی بازار، فعالیت این گروه بیشتر و عمیق تر شد. گفتنی است سود آربیتراژی زمانی ایجاد می‌شود که یک کالای مشابه در دو بازار مختلف یا در مواردی خاص در دو قالب متفاوت عرضه می‌شود اما قیمت‌های یکسانی ندارد. در اینجا اختلاف سود ارز بازار رسمی و ارز دلالان موجب اختلافی شده است برای بسیاری بازار جذابی را ایجاد کرده است.

پیش‌بینی هفته آینده

  1. قیمت نفت در روز چهارشنبه 24 اردیبهشت (13 می) کاهش پیدا کرد. دلیل این کاهش نخست به دلیل نگرانی سرمایه‌گذاران از موج دوم شیوع ویروس کرونا و دیگری افزایش ذخایر نفتی امریکا بود. البته عربستان با کاهش بیشتر عرضه تولید نفت به 7.5 میلیون بشکه در روز به جای 6.5 میلیون بشکه، سعی در کنترل قیمت نفت دارد. در همین حال گروه اوپک پلاس که متشکل از اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان است، تصمیم به کاهش عرضه به میزان 9.7 میلیون بشکه در روز را گرفتند. به هر ترتیب تثبیت قیمت نفت مانع از ورود تقاضا به بازار طلای جهانی و در پی آن بازارهای داخلی می‌شود.
  2. بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی بعد از دوران قرنطینه و تقاضای ارز می‌تواند دلیلی برای رشد قیمت دلار و طلا باشد.
  3. با اقدام این هفته صرافی ملی، شکاف قیمت دلار صرافی و بازار غیر رسمی کم شده است و این امر تمایل واسطه گران را به خرید و فروش در این بازار از بین می‌برد و می‌تواند نرخ را در محدوده قیمت صرافی‌ها تثبیت کند.

از فاکتورهای مهم دیگر بر مارکت دلار و سکه جو روانی بازار و عملکرد بازارساز و وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان است که البته همواره می تواند وضعیت بازار را به شکل غیرمنتظره تغییر دهد.

تهیه و تولید: واحد تحلیل و توسعه صرافی رادین

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!