چشم انداز هفتگی نوسانات ارز و طلا

در هفته گذشته دلار، یورو و سکه هفته کم‌نوسانی را پشت سر گذاشتند. روز شنبه 10 خرداد در صرافی رادین قیمت دلار با قیمت 17 هزار و 100 تومان معامله شد و در روز سه شنبه 13 خرداد برابر با پایان روز کاری هفته این نرخ به 17 هزار و 250 تومان رسیده بود. یورو نیز در ابتدای هفته 18 هزار و 550 تومان و در انتها 18 هزار و 700 تومان به فروش رسید.

در چهار روز کاری هفته دوم خرداد سکه در صرافی رادین در قیمت هفت میلیون و 330 هزار تومان گشایش یافت و پیایان روز کاری سه‌شنبه 13 خرداد در نرخ هفت میلیون و 450 هزار تومان معامله شد.

بیشتر بخوانید:

عوامل عمده موثر بر بازار ارز

فرمان مسکن در دست دلار

چشم انداز هفته

عوامل زیر در پیش‌بینی روند نوسان قیمت طلا و ارز تأثیرگذار هستند:

  1. افزایش پر شتاب شاخص کل بورس از ابتدای سال 99 تا قبل از 24 اردیبهشت ماه، سبب رشد غیرقابل پیش‌بینی دلار تهران شد. تغییر اساسی پیوستن سهام عدالت به بازار سرمایه و امکان معامله این سهام باارزش است. در چنین شرایطی به احتمال بسیار زیاد در هفته سوم خردادماه روند صعودی بازار سرمایه ادامه خواهد یافت و این به معنای ورود نقدینگی بیشتر به این بازار است. ورود نقدینگی بیشتر به بازار سرمایه تثبیت بازار ارز را به دنبال خواهد داشت.
  2. قیمت نفت اوپک نیز بر روی قیمت طلا و ارز تأثیرگذار است. پس از 20 آوریل و کاهش شدید قیمت نفت از روز جمعه 12 اردیبهشت، کشورهای عضو اوپک پلاس تصمیم گرفتند که برای کنترل قیمت عرضه نفت به 7/ 9 میلیون بشکه در روز کاهش دهند. پس از این تصمیم نفت به مدار صعودی بازگشت و طبق آخرین اخبار نفت برنت آمریکا به 3/ 42 دلار و نفت سبک ایران به 23/ 37 دلار رسید. در صورت تمدید توافق اعضای اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت در ماه ژوئن از ریزش قیمت نفت جلوگیری می‌شود. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران کمتر نقدینگی خود را به بازار طلا (انس) خواهند آورد و قیمت طلا نیز تثبیت می‌شود. گفتنی است قیمت طلای جهانی بر روی قیمت طلای داخلی و ارز تأثیر می‌گذارد و رشد طلای جهانی موجب رشد قیمت طلا و ارز می‌شود.
  3. در هفته گذشته شاخص یا ایندکس دلار کاهش یافت. این به معنای کاهش ارزش دلار در برابر سبدی متشکل از شش ارز اصلی یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس است. کاهش ایندکس چهار دلیل اصلی دارد:
  • شیوع ویروس کرونا و افزایش نرخ بیکاری در ایالات متحده آمریکا؛
  • کاهش رشد اقتصادی سه ماهه نخست امسال؛
  • نا آرامی‌ها در ایالات متحده در اعتراض به نژادپرستی؛
  • تشدید اخبار جنگ تجاری میان آمریکا و چین.

کاهش این شاخص به طور غیر مستقیم می‌تواند بر دلار ایران اثر گذارد و قیمت دلار در کشور نیز کاهش یابد.

  1. دو سناریو برای افزایش نرخ ارز وجود دارد:

الف) بازگشایی فعالیت‌های تجاری بعد از بیماری کرونا و افزایش تقاضای ارز

ب) بسته محرک اقتصادی 500 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا که می‌تواند با افزایش نقدینگی و ورود آن به بازار طلای جهانی سبب رشد قیمت انس و در پی آن ارز و طلای ایران شود.

  1. تأکید و تشویق رئیس بانک مرکزی بر ضرورت بازگشت ارز صادراتی تا پایان تیرماه عاملی است که می‌تواند با افزایش حواله درهم در سامانه نیما سبب کاهش قیمت دلار شود.

 

تهیه و تنظیم : واحد تحلیل و توسعه رادین

 

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!