اخراجی‌ها از بازار ایران

تفاوت این دوره از بودجه‌بندی این است که کمترین وابستگی به نفت را خواهد داشت. این خبری است که هفته پیش محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در رسانه‌ها داد. خارج از امکان تحقق چنین بودجه‌ای این خبر پیامی برای فعالان اقتصادی دارد. با شرایط جدی بازار چه خواهید کرد؟ در فقدان دلارهای نفتی بسیاری از کسب وکارهای وابسته از بازار ایران اخراج خواهند شد.

در شرایطی که تجارت در ایران همیشه به معنی در انتظار تورم نشستن بوده است و دلالان بر امواج تورم سوار می‌شوند. اما تا چه زمانی این روند متوقف خواهد شد! زمانی که ساختار بودجه تغییر کند و اقتصاد نفتی کشور به اقتصاد مبتنی بر تولید و مالیات تغییر می‌کند جریان دلارهای نفتی متوقف شده بسیاری از بهره‌مندان از شرایط قبلی رویکرد خود را باید تغییر دهند. در این شرایط با ذهیت قبلی برخی از کسب‌وکارها از بازار اخراج خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

بازارهای سودده در شرایط رکود

هفت راهکار برای کسب‌وکارها در روزهای کرونایی

مهار تورم، آیا دلالان کنار خواهند رفت

خواندن این میان تیتر شاید تلخندی را بر روی لبان همگی ما بنشاند. با تورم 40 درصدی که در اردیبهشت سال 98 به تورم نقطه به نقطه به 60 درصد هم رسید و شرایط حال حاضر که بعد از نوسان دلار و سکه اینک به بازی مسکن رسیده است و اجاره‌هایی که در برخی از محلات تا 100 درصد افزایش یافته است مهار تورم رویایی شیرین می‌نماید.

با این حال حذف دلار نفتی از سبد بودجه کشور شاید از منظر دولت و وابستگان آن سال سختی را رقم بزند اما در برای مردم و شرکت‌های خصوصی خیر. چرایی آن به تورم حاصل از دلارهای نفتی بازمی‌گردد. امسال قرار است بودجه کشور بر اساس سه مولفه مالیات، حذف بخشی از یارانه‌های انرژی و فروش اموال دولتی به دست آید. این به معنای نقدینگی کمتر در کشور است و زمانی که نقدینگی در کشور کاهش یابد تورم نیز کاهش می‌یابد.

عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی که این روزها در رسانه‌ها بسیار فعال است به تازگی از طرح بانک مرکزی برای هدف‌گذاری 22 درصد تورم در ایران سخن گفت. با توجه به بهره بانکی 20 درصدی حضور در بازار دلار برای سوداگران این عرضه مقرون به صرفه نخواهد بود و همین موضوع نیز از تورم دلار و تورم کلی کشور می‌کاهد. گفتنی است بانک جهانی پیش بینی کرده است که در سال میلادی آینده اقتصاد ایران تورم 40 درصد و بیکاری 30 درصد را تجربه خواهد کرد.

راه حضور در بازار ایران

بسیاری از کسب‌وکارها در ایران مبتنی بر نرخ تورم بنا نهاده شده اند. یعنی شرکت‌ها به امید افزایش تورم، سود خود و حقوق پرسنل را می‌پرداختند. شرکت‌هایی که از محل ارزش افزوده و خدمات به سودآوری بالا برسد معمولاً در اقتصاد ایران از تورم جا می‌ماند. با افزایش تورم و سخت‌تر شدن اوضاع شرکت‌ها باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند تا بتوانند در بازار ادامه حیات کنند.

شناخت مجاری سرمایه‌گذاری

هر کسب‌وکاری به سه ضلع اصلی نیاز دارد. نیروی انسانی متخصص، مدیریت کارآفرین که ایده اصلی را داده‌اند و سرمایه‌گذار که بودجه را در اختیار گروه قرار می‌دهد. ایده تنها کافی نیست و باید ایده برای سرمایه‌گذار توجیه و جریان سرمایه به سمت کسب‌وکار تضمین شود.

ورود نقدینگی بیش از سرمایه‌گذاری

حقوق پرسنل نیابد از روی ضرر شرکت صورت بگیرد. نقدینگی که به شرکت وارد می‌شود حداقل باید پنج درصد بیشتر از سرمایه‌گذاری صورت گرفته باشد.ارزیابی موفقیت کسب و کار بر میزان نقدینگی است که به آن وارد می شود و کسانی که این موضوع را نادیده می‌گیرند از بازار اخراج خواهند شد.

سرعت جریان نقدینگی

به جز میزان نقدینگی سرعت جریان نقدینگی نیز اهمیت دارد. رکود در بازار به معنی کاهش سرعت معامله و کاهش جریان نقدینگی و رونق در بازار به معنی سرعت جریان نقدینگی و افزایش معامله است.

استراتژی حضور و ادامه

شرکت‌ها نیز مانند آدم‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند. بی‌سواد، کم سواد و باسواد. شرکتی باسواد است که برای حضور و ادامه حضور خود در بازار استراتژی حضور دارد. تاکتیک‌ها و ایده‌ها بر اساس همین استراتژی‌هایی طراحی تعیین می‌شود که در آن به 40 فاکتور مختلف توجه شده است. کسانی که برای کسب‌وکار خود تحقیقات بازار مدون دارند در بازار برنده خواهند بود. کسانی که بر اساس یک یا دو عامل وارد بازار می‌شوند و درواقع سرمایه هنگفت خود را قمار کرده‌اند و اگر موفق شوند هم برحسب خوش اقبالی خواهد بود.

در میان کسب‌وکارها اکثریت مطلق بر اساس شنیده‌ها وارد کسب‌وکار می‌شوند و اینان همان گروه بی‌سوادی هستند که به یکباره به بازاری وارد شده و حباب قیمت‌ها را ایجاد می‌کنند و یکباره نیز از آن خارج می‌شوند.

گریز از ایده‌‌آلیسم

انتخاب در هر بازاری بین گزینه‌های موجود است. در بازار همیشه یا اولین‌ها و یا متقلبان برنده خواهند شد. ایده‌آل گرایان همیشه از بازار جا می‌مانند و عرصه را به کسانی خواهند سپرند که انعطاف بیشتری دارند. در این بازار کسی برای 90 درصد سرمایه‌گذاری اولیه انجام گرفته ریالی ارزش قائل نمی‌شود و فقط خدمات شما است که به سود تبدیل می‌شود. بنابراین بین انتخاب موجود و حالت مورد انتظار به‌جای جایگرین ایده‌آل به دنبال جایگرین دیگر باشید.

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!