چشم انداز نوسان ارز و طلا در هفته سوم تیرماه

چشم انداز نوسان ارز و طلا در هفته سوم تیرماه

بازار طلا و ارز هفته پرتلاطمی را از سر می‌گذراند. این نوسانات تابع عوامل داخلی و خارجی است که می‌تواند نشانگر محرک‌ها و بازیگرهای بازار ارز و طلا و در آینده باشد. در این مقاله به دلایل نوسان ارز و طلا و چشم انداز آن در هفته جاری می‌پردازیم.

صرافی رادین فعالیت خود را در روز شنبه هفتم تیر با نرخ 18 هزار و 700 تومانی دلار تهران آغاز کرد و در روز پنجشنبه 12 تیر در عدد 19 هزار و 100 تومان به فعالیت خود پایان داد.

این نوسانات دلار در مقابل تغییر نرخ یورو در هفتم تیر از عدد 21 هزار و 100 تومان به 22 هزار تومان در روز پنجشنبه بود.

قیمت سکه در ابتدای هفته با عدد هشت میلیون و 400 هزار تومان گشایش شد و در روز پنج شنبه 12 تیر در عدد 9 میلیون و 600 هزار تومان بسته شد.

هفته گذشته هر سه مارکت دلار، یورو و سکه در مدار صعودی قرار داشتند و سکه با افزایش قابل توجه راه را برای رشد باقی مارکت‌ها باز کرد.

دلیل نوسانات بازارها در  هفته گذشته

برای پیش‌بینی نوسانات طلا و ارز، برخی عوامل موثر بر آنها را بررسی می‌کنیم:

1.اختلاف نرخ سنایی و بازار غیر رسمی: از ابتدای اردیبهشت ماه شاهد حضور واسطه‌گران در بازار ارز بودیم که با خرید دلار از صرافی و فروش آن در بازار غیر رسمی، سودهای آربیتراژی خوبی به دست آورند.

 در تیر ماه این حضور پر رنگ‌تر شد زیرا میانگین اختلاف قیمت دلار سنایی و بازار غیررسمی به بیشتر از هزار تومان هم رسید. تا زمانی که اختلاف قیمت بازار رسمی و غیررسمی قابل ملاحظه باشد، تقاضای سوداگری هم وجود خواهد داشت و باعث افزایش نرخ خواهد شد.

2.سیاست‌های بانک مرکزی: تاکید و تشویق رئیس بانک مرکزی بر ضرورت بازگشت ارز صادراتی به جهت کنترل قیمت‌ها هنوز محقق نشده است. با افزایش حواله درهم در سامانه نیما می‌توان با عرضه ارز، تقاضا را بهبود بخشید.

3. بازار سرمایه: فاکتور تاثیرگذار دیگر در قیمت ارز، بورس است که با جذب سرمایه و رشد منطقی می‌تواند بر تثبیت بازار ارز و طلا اثر بگذارد. البته از ابتدای تیرماه تا پایان روز پنجشنبه 12ام، افزایش دلار باعث شده است که بازار سرمایه بدون اصلاح و فقط در مدار صعودی به مسیر خود ادامه دهد و شاخص کل از عدد 1.300.837 به 1.612.882 برسد.

4.قیمت طلای جهانی: عامل قابل تامل دیگر، قیمت طلای جهانی است که مستقیم بر بازار ارز و طلا تاثیر می‌گذارد. آنچه شاهد آن هستیم کاهش رشد اقتصادی کشورها پس از موج دوم شیوع کروناست که می‌تواند سبب رشد قیمت انس و در پی آن بازارهای داخلی ایران شود.

5. هیجان بازار: تبدیل ریال به دارایی با ارزش به دلیل نگرانی از آینده مالی و اقتصادی کشور، سبب بالا رفتن تقاضای احتیاطی در بازار سکه بوده است. رشد یک میلیون 200 هزار تومانی هفته دوم تیر ماه موجب افزایش قیمت دلار و سایر ارزها شد.

با عرضه سکه نقدی در بازار، افزایش ارز صادرات در سامانه نیما و کم کردن اختلاف نرخ ارز بین بازار رسمی و غیررسمی، می‌توان تا حد زیادی از جهش قیمت‌ها جلوگیری کرد.

تهیه و تولید: واحد تحلیل و توسعه رادین

 

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!