یک ارزیابی از قیمت طلای جهانی تا پایان 2020

یک ارزیابی از قیمت طلای جهانی تا پایان 2020

امسال قیمت طلای جهانی با نوساناتی همراه شد که بخش عمده آن تحت تأثیر انتخابات آمریکا رقم خورد و بخش دیگر هم ناشی از شرایط کرونایی جهان بود، در ماه اوت سال جاری -میلادی- قیمت هر اونس طلای جهانی به رقم 2 هزار و 75 دلار رسید که در نوع خود رکوردی بی سابقه بود. اما این سقف قیمت بیشتر از این به طرف بالا شکسته نشد. بسیاری از صاحبنظران اقتصاد بین الملل دلیل این موضوع را ناشی از صعود یکباره قیمت این فلز گران بها عنوان کردند که بعد از ماه اوت بالاخره متوقف شد. از منظر بانک استاندارد چارتد با وجود اینکه بعد از این رکورد طلای جهانی در مسیر نزول قرار گرفت اما هنوز فضای جهانی برای صعود طلا مثبت است. 

این بانک شرایط بهبود قیمت طلای جهانی را در پس انتخاب جو بایدن دموکرات به سمت ریاست جمهوری بعدی آمریکا دید و اعلام کرد: «اگر بایدن در انتخابات آمریکا پیروز شود و دموکراتها کنترل سنا را بدست بگیرند، احتمال صعود بیشتر قیمت طلا وجود دارد.»

افت قیمت طلای جهانی در اکتبر

بر خلاف ماه اوت قیمت طلای جهانی در انتهای ماه اکتبر در سطح قیمتی ناپایداری قرار گرفت و قیمت هر اونس آن از کانال 1 هزار و 900 دلار خارج شد و -روز پنج شنبه- در کانال 1859 دلار قرار گرفت. این شرایط در حالی رقم خورد که در هفته نخست ماه نوامبر قرار است جلسه تصمیم گیری درباره نرخ بهره فدرال رزرو برگزار شود که یک تصمیم مهم برای قیمت طلای جهانی محسوب می شود. از سویی قرار است داده های آماری دیگری هم منتشر شود که جملگی بر قیمت جهانی طلا موثر هستند.

از نگاه تحلیل گران طلای جهانی هم اکنون در محدوده 1850 دلار در سطح پشتیبانی قرار گرفته و کانال 1920 تا 1950 دلار سطح مقاومت آن است که اگر شکسته شود می تواند به محدوده 1970 دلار برسد و باز اگر این موضوع رقم بخورد در کوتاه مدت (بازه یک هفته آینده) هر اونس طلای جهانی می تواند محدوده 2 هزار دلار را هم ببیند. البته پیتر هاگ، مدیر تجارت جهانی کیتکو متالز از جمله تحلیل گرانی است که این احتمال را منتفی دانسته و درباره تحلیل فروش طلا گفت افرادی که در ماه های قبل برای سرمایه گذاری به بازار فلزات گران بها وارد شدند، نباید به هیچ وجه (مطلقا) در شرایط نوسانات تا پیش از انتخابات آمریکا به فکر فروش طلای خود باشند. 

 روزگار خوش قیمت طلای جهانی فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا

هاگ توصیه ای هم به افرادی  که دنبال متنوع کردن سبد سرمایه خود تا سقف 10 درصد هستند، داشت و این طور گفت که افراد تنها به اندازه سه درصد از سرمایه خود را می توانند با توجه به ریسک انتخاباتی به بازار طلا وارد کنند از نگاه مدیر تجارت جهانی کیتکو متالز تفاوتی ندارد در انتخابات آمریکا ترامپ رای بیاورد یا بایدن؛ در هر صورت پایان انتخابات نتیجه مثبتی بر بازار طلا خواهد داشت. هاگ که معتقد است نتیجه انتخابات آمریکا نامشخص است، تاثیر پیروزی بایدن را بر طلای جهانی از منظر تقویت شدن قیمت آن برجسته تر دید. 

طولانی شدن نتیجه انتخابات آمریکا خوب نیست

یکی از عوامل موثر از طرف انتخابات آمریکا بر قیمت طلای جهانی را می توان زمان مشخص شدن نتیجه آن دانست، این موضوعی است که کوین گرادی، رییس فونیکس فیوچرز اند آپشنز به آن توجه کرده است و در مصاحبه با کیتکو نیوز به تشریح دیدگاه خود پرداخت. بارت ملک، دیگر صاحب نظر در حوزه مسائل اقتصاد بین الملل هم با موضع گیری مشابهی گفت: بدترین سناریو برای طلا ادامه رقابت‌های انتخاباتی به دور دوم است، چرا که چنین سناریویی نگرانی از تعویض تصویب بسته دوم محرک مالی را به همراه دارد.

نتایج انتخابات ایالات متحده آمریکا هرچه باشد  سرمایه گذاران در بازارهای جهانی وجود نوسان را در شرایط بازارها در کوتاه مدت منتفی نمی دانند البته کران کلنسی در همین رابطه با بیان اینکه بازارها تمایل دارند اهمیت انتخابات را بیش از آنچه که هست جلوه دهند.به کیتکو نیوز این طور گفت: با در نظر گرفتن انتخابات سال ۲۰۱۶ که در آن ترامپ پیروز شد به راحتی می‌توان این موضوع را به انتخابات‌های دیگر ربط و بسط داد، اگرچه پس از انتخابات حرکت‌های بی ثبات زیادی در بازارهای مختلف به وقوع پیوست اما در نهایت معاملات به مسیر عادی خود بازگشتند. انتخابات ۲۰۱۶ یک طرح کامل در این باره ارائه می‌دهد. پس از انتخابات بازارها متلاطم  خواهد شد در حالی که کاری از دست مردم ساخته نبود و سرمایه‌گذاران بیشتر به آنچه که ترامپ می‌توانست انجام دهد متمرکز بودند. اگرچه تلاطم زیادی در ابتدا ایجاد شد اما در نهایت و با گذشت یک تا دو هفته تلاطم‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت. من بر این باورم که در انتخابات ۲۰۲۰ هم سناریوی مشابهی را شاهد باشیم.

طلای جهانی به اقتصاد آمریکا بیشتر متکی است تا سیاست

از نگاه کلنسی بازده واقعی مسیر حرکت قیمت طلا را شکل می دهد و طلای جهانی طی ماه های مارس تا آگوست شاهد کاهش بازده واقعی تاثیر گذار بوده است. 

صحبت های کلنسی را می توان به گونه دیگری هم تفسیر کرد و آن اینکه عملکرد قیمت فلزات گرانبها وابسته به اقتصاد ایالات متحده آمریکاست و سیاست های بانک فدرال رزو است و تصمیم گیری در رابطه با نرخ بهره فدرال رزرو در هفته اول ماه نوامبر (هفته جاری میلادی) برایش با اهمیت تر از برگزاری انتخابات آمریکاست. 

هر اونس طلای جهانی تا آخر سال 2 هزار دلار

اما شاید جای سوال است که بازده واقعی هر اونس طلای جهانی تا پایان سال جاری میلادی (حدود دو ماه آینده) چقدر است، این سوالی است که کپیتال اکونومیکس در پاسخ به آن رقم 2 هزار دلار به ازای هر اونس طلا را معین کرده است. در حالی که برخی اقتصاددان ها همچون جیمز نایتلی معتقدند در جلسه فدرال رزرو روز 5 شنبه این هفته احتمالا بر تصویب بسته محرک تاکید خواهد شد و قول های مساعدی داده می شود که در صورت لزوم بسته های بیشتر به تصویب برسد. همه این نتیجه گیری هم حکایت از این دارد که تا پایان سال احتمالا سرمایه گذاران بر طلای جهانی و افرادی که در این بخش سرمایه گذاری کردند از ناحیه قیمتی آن کام شان شیرین خواهد بود. 

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!