توقف زمان حوالی صرافی‌ها یک روز بعد از انتخاب بایدن

توقف زمان حوالی صرافی‌ها یک روز بعد از انتخاب بایدن

به گزارش رادین، این روزها بسیاری از بازارهای مالی داخلی و خارجی تحت تاثیر فضای انتخاباتی آمریکا قرار گرفته است، بالاخره بعد از 4 شب و 3 روز نفس‌گیر، در آخرین ساعات شب گذشته ایالات متحده آمریکا، جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور قانونی 4 سال آینده خود شناخت.

برگزیده شدن بایدن تقریبا بعد از یکی دو روز از برگزاری انتخابات مسجل شده بود و بازار ارز از جمله بازارهایی بود که با کاهش قیمت دلار (در داخل) نسبت به روی کار آمدن وی واکنش نشان داد. در لحظه نگارش این گزارش قیمت خرید دلار در صرافی‌ها 21 هزار و 900 تومان و قیمت فروش آن 22 هزار و 880 تومان است.

کسی معامله نمی‎کند

یک رصد میدانی توسط خبرنگار رادین از وضعیت امروز صبح صرافی‌های محدوده خیابان میرداماد تهران نشان می‌دهد فعالان بازار با توجه به خبر شب گذشته برای معاملات خود دست نگه‌داشته‌اند و حداقل فضای ملتهبی علی رغم کاهش قیمت‌ها مشاهده نمی‌شود.

صرافی‌های مجتمع اسکان (نبش خیابان میرداماد – تقاطع ولیعصر) روز آرامی را شروع کرده‌اند و متصدیان این واحدها سرشان شلوغ نبود. در مسیر خیابان میرداماد هم چند صرافی مورد مشاهده وضعیت مشابهی داشتند. البته باتوجه به شرایط نامشخص اقتصادی متصدیان صرافی‌ها به‌راحتی حاضر به گفت‌وگو و ارزیابی از شرایط بازار نبودند.

با این حال ارزیابی‌ها از صحبت‌های فعالان بازار ارز گویای این است که آنها معتقدند بعد از انتظار چند وقت اخیر برای مشخص شدن رئیس جمهور آمریکا، اکنون امیدواری نسبت به گشایش‌های ارزی و افزایش درآمدهای دلاری کشور بالا رفته است.

طرف تقاضای دلار ضعیف‎تر از عرضه

همان‌طور که اشاره شد بعد از اولین روز از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، افرادی که پس‌اندازهای دلاری دارند برای فروش راهی بازار نشده‌اند. اما در طرف تقاضا باید گفت وضعیت مشابه است و به همین دلیل می‌توان دلیل خلوت بودن صرافی‌ها را حدس زد. با این حال در فضای مجازی طی یکی دو روز اخیر تلاش‌هایی دیده می‌شود مبنی بر اینکه قیمت دلار به خصوص دلار فردایی بالا نگه داشته شود. تلاشی که زورش به خبر انتخاب بایدن و انتظار کاهش قیمت دلار نرسیده است.

همین شرایط موجب شده است تا فعالان بازار بر این باور باشند که در میان بخشی از سرمایه‌گذاران ترس وجود دارد و طی روزهای گذشته نیز ترس مورد اشاره موجب شده است تا برخی دلار خود را به بازار عرضه کنند.

فعالان بازار ارز با وجود این ترس‌، تقاضا برای خرید را کافی نمی‌دانند آنها حجم خرید در صرافی و سامانه نیما را کمتر از عرضه‌ها در بازار ارزیابی می‌کنند. (البته متقاضی عرضه ارز در سامانه نیما با عرضه خرد در بازار متفاوت است.)

واردکننده‎ها هم منتظر

این روزها به غیر از فضای انتخابات آمریکا در داخل صحبت از آزاد شدن واردات با ارز متقاضی هم هست که در این رابطه هم فعالان بازار موضوع کم تمایلی خرید ارز از جانب واردکنندگان را مطرح می‌کنند.

یکی از نکاتی که رصد میدانی فضای فعالان بازار ارز و صرافی‌ها نشان داد این بود که این افراد احتمال کاهش قیمت دلار تا دو هفته آینده را در محدوده 20 هزار تومان دور از ذهن نمی‌دانند.

گفتنی است قیمت دلار از ابتدای شیوع کرونا برای دومین بار طی یکی دو سال اخیر با جهش مواجه شد و این روند تا چند روز گذشته ادامه پیدا کرد. اما از عصر چهارشنبه 14 آبان قیمت‌ ارز در بازار آزاد در مسیر کاهش قرار گرفت. تنها در همان روز قیمت دلار حدود شش هزار تومان افت کرد. این افت به سایر بازارها همچون طلا و خودرو هم سرایت کرد و هرچند شواهدی هست که در فضای مجازی برخی تلاش می‌کنند کاهش قیمت‌ها رقم نخورد.

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!