ایده‌های ارزان برای کارآفرین شدن

خیلی‌ها در زندگی مقاطعی را تجربه می‌‌کنند که به طور کامل بیکار شده‌اند و یا دوره‌هایی که دخل‌شان با خرج‌شان جور نیست. برای همین آرزو می‌کنند ایکاش می‌توانستند شغلی برای خود دست‌وپا کنند. در این‌جور مواقع هرکس به توانایی‌ها و امکانات خودش نگاه می‌کند و یک ارزیابی از شرایط به عمل می‌آورد.

در این نوع از ارزیابی‌ها برخی خود را فاقد مهارت یا کم مهارت شناسایی می‌کنند. برخی هم انقدر راه‌اندازی یک کار و کاسبی را بزرگ فرض می‌کنند که فقط دانه‌درشت‌ها و مفسدان اقتصادی از پس آن بر می‌آیند!

اعتماد به توانایی‌ها و شروع یک کار ارزان

 در این میان گروهی هم هستند که به توانایی خود اعتماد می‌کنند و با مهارت‌های خود هرچقدر هم که اندک باشد اکتفا کرده و کاری را شروع می‌کنند. این دسته حتی خود را چندان هم مقید به هزینه نمی‌کنند و اگر امکان راه‌اندازی یک شغل گرانقیمت نداشته باشند با ایده‌های ارزان فعالیت را شروع می‌کنند.

گروه اخیر روی مهارت‌های خود بیش از پول جیب‌شان حساب باز می‌کنند و انقدر شجاعت دارند که اگر نیاز به تقویت مهارت‌هایشان داشته باشند برای گذراندن دوره‌های تکمیلی بعد از شروع به کار هم برنامه‌ریزی می‌کنند. (به عبارتی برای شروع به کار درنگ نمی‌کنند.)

ایده اصلی این گروه در این گزاره خلاصه می‌شود که «بسیاری از مشاغل با هزینه‌های اندک قابل راه‌اندازی است و با درآمد آن می‌توان تمام یا بخشی از هزینه‌های زندگی را پوشش داد.»

گروه مورد اشاره یک شانس مهم دارند، اینکه راه‌اندازی کارهای ارزان‌تر کمتر درگیر بوروکراسی اداری و دولتی می‌شود. کسب کارهایی مبتنی بر مهارت های کاربردی و خلاقانه خود فرد که منجر به فروش بالای محصولات یا خدمات انجام شده می‌شوند.

ساخت زیورآلات و بدلیجات

زنان ایرانی همانند دیگر زنان جهان علاقه زیادی به زیورآلات دارند، حتی درصدی از زنان که در اماکن عمومی از زیورآلات استفاده نمی‌کنند در منزل‌ و مهمانی‌های خصوصی از آن استفاده می‌کنند. این یعنی یک بازار تقریبا 40 میلیون نفری از خانم‌های ایرانی که مشتری بالقوه زیورآلات هستند.

هرچند در شروع به‌کار انتظار دستیابی به سهم بالایی ازاین بازار بیش از حد رویاگونه است، اما کمی اعتماد به هنر و مهارت‌های شخصی حتما شانس بالایی برای دستیابی به این بازار را مهیا می‌کند.

در کنار این حیطه می‌توان به دیگر فعالیت‌های هنری همچون ساخت جعبه‌های تزیینی- شمع‌سازی- ساخت هدایای تبلیغاتی و... هم فکر کرد.

خیاطی لباس‌های سفارشی

خیاطی از جمله مهارت‌هایی هست که هیچ وقت بدون بازار نمی‌ماند. چرا که نیاز انسان به لباس همیشگی است. در این روزها هرچند سهم بالایی از لباس‌های عرضه شده در بازارهای داخلی، وارداتی است. اما هنوز برای یک خیاط با سلیقه کار هست.

دوخت لباس‌های سفارشی و قرارداد همکاری با تولیدی‌های لباس داخلی و مراکز عرضه می‌تواند برای هر کارآفرین بازاری را ایجاد کند. در کنار خیاطی ساخت برخی عروسک‌ها کاموایی و پارچه‌ای هم می‌تواند ایده‌ای جذاب برای درآمدزایی باشد چرا که کالاهای زینتی مشتریان خوبی دارند.

آرایشگری شغلی بون تعطیلی

از دیگر مشاغل پر طرفدار و همیشگی آرایشگری است، می‌توانید با یک دوره کوتاه مدت بتوانید دیپلم آرایشگری از سازمان فنی و حرفه‌ای بگیرد و فعالیت‌تان را شروع کنید. آرایشگری سیار، آرایشگری در منزل، اجاره صندلی در یک سالن یا اجاره مغازه مستقل شکل‌های مختلف فعالیت آرایشگری است که متناسب با امکانات‌تان می‌توانید نسبت به آن برنامه ریزی کنید. برخی کارشان را خیلی دست بالا می‌گیرند و توانایی‌های لازم را هم دارند و به همین نسبت درآمدشان هم بالا می‌رود. برخی محیط زندگی‌شان مهیای درآمدهای لاکچری نیست اما کافیست کارشان خوب باشد تا به درآمد مناسب برسند،  به عبارتی بلد باشند مشتری را خوشگل کنند!

تهیه محصولات غذایی

هنوز هم در باور بسیاری از ایرانی‌های تصویر یک زن کامل با کدبانویی و مهارت‌های آشپزی عجین است. البته و صدالبته منحصر کردن زن ایرانی به توانایی‌های آشپزی جفا به نیمی از جامعه است اما در قضیه کارآفرینی ماجرا تفاوت دارد و کارآفرین معطل کشمکش‌های اجتماعی نمی‌شود و آستین همت بالا می‌زند چه زن باشد، چه مرد؛‌ ضمن اینکه برای انجام چنین کارهایی مردان خانواده هم می‌توانند سهیم شوند یا نقش اصلی را بر عهده بگیرند.

پخت غذا و آماده‌سازی برخی چاشنی‌های غذایی همانند ترشیجات و... همانند لباس است و نیاز بی‌پایانی برای آن وجود دارد. کافیست هرکس که می‌خواهد در این حیطه فعالیت کند بازار متناسب خود را بیابد و عرضه را به لحاظ کمیت، کیفیت و قیمت آنجا محاسبه کند. گاهی حتی یک دیگ آش و عرضه آن کنار یک پارک در کوتاه مدت و میان مدت سود خوبی دارد.

 بسته بندی محصولات

برخی افراد محل زندگی‌شان نزدیک به کارگاه‌ها و کارخانجات است، این مراکز معمولا تمایل دارند بخشی از کارهایشان را به شکل برون‌سپاری به سرانجام برسانند. فقط کافیست یک ارتباط اولیه با آنها برقرار شود و نسبت به درخواست کار با آنها صحبت شود.

برای انجام چنین کارهایی لازم است دستان قوی و ورزیده‌ای داشت. سرعت داشتن در چنین کارهایی اهمیت زیادی دارد و انجام کار را مقرون به صرفه می‌کند. برای این کارها کمک گرفتن از اعضای خانواده حتی کوچکترها هم به بالا رفتن بازدهی کمک می‌کند.

فعالیت‌ در بستر وب

بدون تردید اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بستری بی‌پایان برای فعالیت است، امروز بعد از گذشت بیش از دو دهه از فراگیر شدن اینترنت در ایران بسیاری از جوانان هستند که تقریبا در همه عمر با کامپیوتر و اینترنت زندگی کرده‌اند. بسیاری از این جوانان گیمرهای خوبی هستند و در کار کردن با بسیاری از نرم‌افزارها تسلط کافی دارند اما هیچ‌گاه به چشم درآمدزایی به مهارت‌هایشان نگاه نکرده‌اند. در حالی که در بازارهای مختلف توانایی‌شان مشتری دارد. به عنوان مثال اگر کمی فتوشاپ بدانید خواهید دیدا گستره‌ای از فعالیت‌های درآمدزا را در اطرافتان کشف می‌کنید.

علاوه بر ارائه خدمات متناسب با نرم‌افزارهای کامپیوتری حتی می‌توان نسبت به تهیه ویدئوهای آموزشی هم فکر کرد. ویدیو های آموزشی کاربردی، بازدید خوبی را به خود جذب خواهند کرد. این ویدیو ها می توانند با ایجاد یک سطح وسیع از مخاطبان، شرایطی مناسب را برای شروع یک دوره آموزشی مجازی نیز رقم بزنند.

ادمین شدن یک شغل جذاب

تولید محتوا و ادمین شدن شبکه‌های اجتماعی هم فعالیت جذابی است که در بین جوانترها مشتریان زیادی دارد. صاحبان ایده می‌توانند هم بر اساس توانایی خود کانال یا صفحه اینستاگرامی راه‌اندازی کنند و هم اینکه توانایی خود را در اختیار یک مجموعه و بنگاه اقتصادی قرار دهند.

در کنار ایده‌هایی که در بالا شرح داده شد می‌توان هزاران هزار ایده دیگر هم قرار داد. فعالیت ترجمه، پرورش گل و گیاه، تدریس و پرستاری از کودک و سالمند می‌توانند نمونه هایی از این ایده‌ها باشند. راه‌اندازی شرکت‌های خدماتی، فعالیت در حیطه دکوراسیون منزل و .... نمونه‌هایی از این ایده‌هاست که با کمی خلاقیت و نوآوری می‌توان آنها را متجلی کرد.

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!