چرا دلار در واکنش به یک خبر شوکه کننده بالا نرفت؟

چرا دلار در واکنش به یک خبر شوکه کننده بالا نرفت؟

یکشنبه, 09-09-1399 | 17:36:07 | ارز | صرافی, دلار, نرخ ارز, فخری زاده, ارز,

عصر جمعه بود که در رسانه‌ها خبری منتشر شد با این عنوان که دانشمند هسته‌ای کشور ترور شده است. خبر گویای این بود که خودروی حامل محسن فخری زاده، معاون وزیر دفاع و از چهره‌های ارشد نظامی در منطقه آبسرد دماوند توسط گروهی مسلح مورد حمله قرار گرفته است. شامگاه جمعه هم وزارت دفاع در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه تلاش پزشکان برای احیای فخری‌زاده بی‌نتیجه بوده است اعلام کرد او به شهادت رسیده است.

سوال درباره سرنوشت دلار

بعد از انتشار گسترده این اخبار در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های داخلی و بین‌المللی موجی از واکنش‌ها به این خبر شوکه کننده شکل گرفت. اما جای سوال بود که سرنوشت بازارهای مالی و به‌ویژه بازار ارز و دلار چه می‌شود.

تمایل به افزایش در روز شنبه

به هرحال روز شنبه آغاز شد در حالی که دلار تمایل به افزایش قیمت را نشان داد. اما خیلی زود با حضور بانک مرکزی و اعلام نرخ در صرافی بانک ملی جلوی افزایش نرخ دلار گرفته شد. البته روند شکل گرفته در بازار ارز متفاوت از نرخ بازار متشکل ارزی، سامانه سنا، سامانه نیما بود و در آن بازارها قیمت‌ها تمایل به افزایش را نشان دادند.

کاهش قیمت‌ دلار آزاد در غروب شنبه

روندی که بازارساز از ابتدای هفته در ادامه سیاست‌های خود از هفته قبل پی‌ گرفت موجب شد تا عصر دیروز قیمت دلار در کانال‌های تلگرامی (به عنوان بازیگران بازار آزاد) قیمت مجدد به کمتر از 25 هزار تومان برسد.

امروز –یکشنبه 9 آذر- هم قیمت خرید و فروش دلار در صرافی ملی در دامنه 23 -24 هزار تومان قرار دارد. قیمت دلار در بازار آزاد هم در لحظه نگارش این گزارش 24 هزار و 600 تومان است.

خریداران کم در بازار

اقتصاد نیوز در تحلیلی راجع به افزایش پیدا نکردن قیمت دلار در هفته جاری نوشت: با اینکه برخی منتظر بودند تا واقعه روز جمعه و بهم خوردن معادلات سیاسی، بازار ارز کشور را دچار تغییر جدی کند، اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد. این مسئله نشان از این داشته که تعداد خریداران بازار با وجود یک ریسک جدید، در سطحی کمی قرار داشته اند. در واقع، علاوه بر اینکه معامله گران ارزی فعلا چشم انداز بازار را کاهشی می بینند، حتی مردم نیز تحت تاثیر اخبار جدید به میدان فردوسی مراجعه نکردند. پس توان و قدرت دلار برای افزایش بیشتر، کاملا تحلیل رفته است و حتی بازار فعلا نسبت به اتفاقات سیاسی نیز عایق شده است.

مقاومت در ناحیه 24 هزار تومان

این گزارش می افزاید: با وجود اینکه بازار ارز فعلا نشانه ای از افزایش نشان نداده، اما درگیری با کانال 24 هزار تومان کماکان ادامه دارد. در تابستان، دلار در راند صعودی نیز به راحتی نتوانسته بود از مرزهای کنونی عبور کند و روزهای زیادی را مشغول باز کردن قفل 24 هزار تومان شده بود. این یعنی دلار در راند کاهشی نیز احتمالا با باند 24 درگیر جدی خواهد داشت و احتمالا عبور از باند 24، مجوز برای عبور از مرزهای پایین تر را خواهد داد و دلار را به کف 20 هزار تومان هدایت خواهد کرد.

رضایت بانک مرکزی از اوضاع

برخی از تحلیل‌ها از بازار ارز گویای این است که بانک مرکزی از نحوه مدیریت خود در این روزهای بازار ارز راضی به نظر می‌رسد. به‌ویژه که می‌بینید خواسته‌هایش در بیانیه اواسط آبان‌ماه تحقق پیدا کرده است.

بانک مرکزی در 19 آبان اعلام کرد:‌ بانک مرکزی هم در ۱۹ آبان، در بیانیه‌ای صریحا اعلام موضع می‌کند که تمام ابزار‌ها را برای روند کاهشی نرخ به کار خواهد بست: «بانک مرکزی همزمان با روند کاهش ریسک‌های غیراقتصادی، با قدرت و توان بیشتری قیمت بازار را به سمت نرخ‌های پایین‌تر که متکی بر عوامل بنیادین اقتصاد است هدایت می‌کند و بدیهی است با استمرار عرضه بانک مرکزی، پتروشیمی ها، فولادی‌ها و سایر صادرکنندگان و گشایش‌های ارزی در جریان، بازار ارز از ثبات بیشتری برخوردار خواهد شد.»

یک پیش‌بینی از هفته

از سویی می‌توان دلیل رضایت بانک مرکزی را در این گزاره مطرح کرد که با توجه به کم شدن هیجان برخی فعالان خرد در بازار که غیر حرفه‌ای هستند با توجه به وضعیت کنونی از بازار خارج می‌شوند و حتی ممکن است ارزهای ذخیره شده خود را به بازار عرضه کنند.

با توجه به مجموعه اتفاقات یک پیش‌بینی از واکنش دلار به حادثه جمعه شب دماوند این است که تا آخر هفته روندی با ثبات در بازار ارز وجود خواهد داشت.

منابع: فرارو- اقتصاد 24- اقتصاد نیوز

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!