افزایش امیدواری به بازار سرمایه

روز دوشنبه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه علی صحرائی با مصوبه هیات مدیره برای دو سال دیگر در سمت مدیر عاملی بورس تهران انتخاب و ابقا شد. خبری که برخی انتظار آن را نداشتند و خواهان کناره‌گیری وی بودند. دلیل هم به ریزش بورس بعد از نیمه تابستان مربوط می‌شود.

برایند تحلیل‌ها از شرایط بورس

ریزشی که باعث شد شاخص کل بورس از محدوده 2 میلیونی پایین‌تر بیاید و بعد از مدتی درجا زدن در محدوده 1.600 میلیون بازهم پایین‌تر آمد و در نیمه آبان‌ماه به کف کانال 1.200 میلیون رسید. برخی این ریزش‌ها را بی‌ ارتباط با انتخابات آمریکا نمی‌دیدند و امید داشتند که با انتخاب جو بایدن وضعیت بهتر شود. البته برخی از تحلیل‌گران هم معتقد بودند فارغ از اینکه نتیجه انتخابات چه باشد بورس در مقطع زمانی انتخابات آمریکا رشد می‌کند و این را به عوامل سیاسی پشت پرده ربط می‌دادند.

گروهی هم حرف‌شان این بود که با توجه به قیمت دلار و گزارش شش ماهه شرکت‌ها چشم‌انداز بورس در ماه‌های آتی مثبت خواهد بود. رشد بورس تحت تاثیر هر یک از عوامل فوق یا مجموعه آنها هم که باشد این روزها وضعیت بهتری دارد و به کانال 1.450 میلیون بازگشته است.

ترور فخری زاده باعث ریزش بورس نشد

حتی بر خلاف خبر ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران که بورس با ریزش مواجه شد در مورد خبر حمله مسلحانه به خودروی محسن فخری زاده، معاون وزیر دفاع بورس در شوک عمیق فرو نرفت.

عوامل درون بازار موجب مثبت ماندن

بعضی تحلیل‌ها گویای این است که بخشی از بهبود وضعیت این روزهای بورس به افزایش معاملات خرد و بهبود شرایط نقدشوندگی بازار مربوط است. بخشی دیگر به مسائلی همانند افزایش ضریب اعتباری کارگزاری‌ها، افزایش حد نصاب سرمایه گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمدثابت در سهام ، عدم وضع قوانین محدودکننده جدید و ... مربوط می شود.

این شرایط موجب شده است تا چشم امید خیلی‌ها مجدد به بورس باشد.

تزریق نقدینگی‌ها بالا رفته است

نتیجه یک بررسی نشان می‌دهد این روزها تزریق نقدینگی از سوی سهامداران افزایش پیدا کرده است. در حالی که در همین هفته خبر 2 عرضه اولیه هم در بازار به امیدواری سهامداران افزوده است.

البته علی‌رغم این جو مثبتی که در بازار سرمایه به‌وجود آمده است، دنیای اقتصاد در گزارشی فعالیت بعضی کانال‌های تلگرامی بورسی را این روزها مورد انتقاد قرار داده و معتقد است در این کانال‌ها ضد تحلیل‌هایی به سهامداران تازه‌ وارد به بازار سرمایه داده می‌شود. این گزارش با وجود ریزش 900 هزار واحدی طی چند وقت اخیر یک دوره رشد را برای بازار سرمایه لازم دانسته است و آن را بی ارتباط با روند صعودی قیمت‌ها در بازارهای جهانی ندانسته است.

فاصله 1.9 درصدی بورس با فاز جدید

در بخشی از این گزارش آمده است:‌ همان‌طور که می‌دانیم و در بسیاری از تحلیل‌ها و گزارش‌ها به آن اشاره می‌شود نوسان جزئی لاینفک از ذات بازارهای مالی است که می‌تواند هراز چند گاهی بنا بر تغییر عوامل بنیادی موثر بر آن روی دهد. همین امر سبب می‌شود نتوان صرفا پس از یک افت ۴۲ درصدی که از سقف حدودی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی روی داده است، افزایش نزدیک به ۱۸ درصدی شاخص کل بورس را به منزله عاملی قطعی برای افزایش قیمت‌ها در بازار سهام در نظر گرفت.

در این میان ذکر این نکته نیز ضروری است که فراتر رفتن رشد بازار از ۲۰ درصد می‌تواند آن را در عمل وارد فاز صعودی کند. بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در حال حاضر بازار سرمایه برای ورود به فاز صعودی جدید فاصله‌ ۹/ ۱ درصدی دارد؛ این مساله اگر چه سبب ایمن شدن روند مثبت فعلی از گزند ریزش‌های احتمالی نمی‌شود اما با این حال می‌توان آن را برای سنجیدن احتمال روند آتی بازار به فال نیک گرفت.

سهامداران کم تجربه کاری نکنند!

با وجودی که این روزها بازار سرمایه به نظر می‌رسد وضعیت خوبی را تجربه می‌کند و امیدواری‌ها برای ورود به دوره تازه‌ای از رشد شکل گرفته است،‌ هنوز تحلیل‌گران به سهامداران کم تجربه توصیه می‌کنند مراقب دارایی خود باشند. در یک نمونه از این موارد قاسم کریمی، تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به روزهای نوسانی در روزها و هفته‌های آتی گفته است برای کم تجربه‌های بازار سهام هیچ کاری نکردن بسیار بهتر از خرید و فروش مداوم است.

منابع: اکو ایران- دنیای اقتصاد- دنیای بورس

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!