هفت راهکار برای کسب‌وکارها در روزهای کرونایی

هفت راهکار برای کسب‌وکارها در روزهای کرونایی

صرافی رادین: سازمان بهداشت جهانی (WHO)، گسترش ویروس کووید 19 معروف به کرونا را به‌عنوان اپیدمی معرفی کرده است. در این شرایط کشورهای زیادی وارد فاز مختلفی از پراکندگی این ویرس کشنده شده‌اند. حال سئوال این است که کسب‌وکارها چگونه می‌توانند خود را برای مدت طولانی با شرایط جدید وقف دهند.

با شیوع و مرگ ناشی از ویروس کرونا بی‌شک فاجعه‌ای انسانی بود. اما گسترش ویروس این ویروس  بر تمامی کسب‌وکارها تأثیر اساسی گذاشت. حتی می‌توان گفت تغییر اصلی در راه است و اقتصاد و کسب‌وکارها در آینده متفاوت خواهند بود. به تازگی سازمان تجارت جهانی شیوه‌نامه‌ای به شرکت‌های مختلف پیشنهاد داده است که طی آن هفت اصل و راهکار برای تطابق با شرایط جدید عنوان شده است.

بیشتر بخوانید:

کرونا و بازگشت به فعالیت روزمره

انقلاب کرونا در جهان

در میان بخش‌ها مختلف اقتصادی ویروس کرونا تأثیر یکسانی نداشته است. برخی از گروه‌های شغلی مانند رستوران‌ها و هتل‌ها از گسترش این ویروس ضربه بسیار سختی خوردند. تعدادی از کسب‌وکارهای کوچک‌تر این بخش حتی نتوانستند در بیش از دو ماه که از شروع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد به حرفه‌ خود ادامه دهند و مجبور به تعطیلی شدند.

در این میان برخی دیگر از بخش‌ها از مزیت‌هایی برخوردار بودند که آنها را در این شرایط سخت از افتادن در دامان ورشکستگی نجات می‌داد. یکی از این مزیت‌ها حضور در فضای آنلاین و بهره از شبکه‌های اجتماعی است. گفتنی است این هفت اصل راهنما که در زیر آمده است بر اساس مطالعه جدیدی انجام گرفته است که نهاد تحقیقاتی مک‌کینزی در 16 مارس انجام داد.

1- از کارمندان خود حمایت کنید

در شرایط کرونا بسیاری از کارمندان خانه‌نشین و یا دورکار شده‌اند. شرایط قرنطینه و تنهایی برای هیچ کسی خوشایند نیست. در این شرایط هم شرکت‌ها باید اطمینان یابند که از طرف کارمندانشان پیگیری می‌شوند و هم کارمندان باید اطمینان داشته باشند که تنها نمانده‌اند.

2- تشکیل تیم عملکرد در شرکت

شرکت‌ها باید برای اینکه از امنیت، سلامت و عملکرد کارکنان خود اطمینان یابند تیمی را تجهیز کنند که کارشان اطمینان از سلامت جسمی و روانی و بازدهی کارمندان است. این تیم زیر نظر مدیریت یا کسی در رده‌های بالای شغلی فعالیت خواهد کرد. وظایف این تیم به شکل زیر است:

·        مدیریت صحت و سلامت کارکنان

·        تشخیص استرس‌های مالی و برنامه‌ریزی رویدادهای احتمالی

·        نظارت بر زنجیرۀ تأمین

·        بازاریابی و فروش

·        موضوعات متفرقه

اهداف کاری این گروه برای بازه‌های 48 ساعته و یک هفته‌ای برنامه‌ریزی شده است. حداقل دستاوردها محسوس این تیم باید تقویم‌های کاری به صورت‌های منظم 6 هفته‌ای دیده شود.

3- تشخیص محرک‌ها، اطمینان از نقدینگی و برنامه‌ریزی برای احتمالات

به شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف فارغ از اندازه و حوزۀ آنها پیشنهاد می‌شود که محرک‌هایی را که می‌توانند بر عملکرد و هزینه تأثیرگذار باشند را تشخیص دهند. البته مشخص است که تعریف این سناریو می‌تواند بسیار دشوار باشد. در سناریوی فوق الذکر، محرک‌ها جریان پولی را مشخص کرده، سود و زیان و تزارنامه‌های مالی را نیز اصلاح می‌کنند.

برنامه‌ریزی برای احتمالات آینده نیز مزیت‌های زیادی برای شرکت در پی خواهد داشت. از جمله آنها باید به بهینه‌سازی پورتفولیوها از طریق تبلیغات و کاهش هزینه‌ها و مانند آن اشاره کرد.

4- تثبیت زنجیره تأمین

مناطق جغرافیایی مختلف، سطوح مختلفی از حمل‌ونقل را تجربه می‌کنند و این موضوع در رویکرد تأمین‌کنندگان باید لحاظ شود. برای اینکه شرکت از زنجیرۀ تأمین مایحتاج خود اطمینان حاصل کند آنها باید با نگاهی دوراندیشانه به انبارها به رزرو باربری‌ها بپردازند.

برای ثبات بیشتر، کسب‌وکارها باید برنامه‌ریزی بر اساس نیاز مشتریان از طریق ساخت شبکه گسترده عرضه بپردازند.

5- به مشتریان خود نزدیک شوید/بمانید

در کوتاه مدت کسب‌وکارها باید تمام تلاش خود را بکنند تا رابطه‌ای تعاملی با مشتریان خود برقرار کنند. هرچند سخت است اما شرایط کرونایی چاره‌ای برای شرکت‌ها نگذاشته که از هر روش خلاقانه‌ای استفاده کنند تا این رابطه مستحکم را خلق کنند. در این میان شرکت‌هایی که در طی زمان توانسته بودند از طریق شبکه‌های اجتماعی به دل مشتریان خود راه یابند از کوران کرونا به سلامت عبور خواهند کرد. مشتریان وفادار این شرکت‌ها آنان را نجات خواهند داد.

برنامه‌ها و راهکارهای خلاقانه، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه همه از جمله محرک‌هایی هستند که می‌تواند این رابطه را ایجا کند. در بلندمدت شرکت‌ها باید بخش‌های دیگر بازار را بسنجند و موقعیت‌های رشد را تشخیص دهند.

6- شرکت در جلسات برای برنامه‌های عملگرایانه

پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که اعضای بلندمرتبه شرکت به صورت منظم در جلسات شرکت کنند و سناریوهای مختلف را بسنجند. در این سناریوها بایستی پروتکل‌هایی را برای بخش‌ها و فازهای مختلف فعالیت طراحی کنند. همچنین تصمیم‌گیران اصلی متصدیان گروه‌های کاری باید تشخیص داده شوند.

7- نشان دادن هدف

کسب‌وکارها در هر اندازه و شکل تلاشی است برای ممانعت از گسترش ویروس جلوگیری کنند. با نمایش این هدف می‌توان حس همدلی را در میان همکاران، مشتریان و دیگر اعضای صنف کاری که هستید بگستراند.

ترجمه و تلخیص: واحد رسانه‌ای صرافی رادین

 

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!