پیش‌بینی کاهش قیمت طلا و ثبات ارز در این هفته

پیش‌بینی کاهش قیمت طلا و ثبات ارز در این هفته

برآوردهای بازارها نشان می‌دهد که این هفته از قیمت طلا کاسته خواهد شد و ارز وارد کانال 15 هزار تومانی می‌شود.

در هفته دوم اردیبهشت ماه حداقل قیمت دلار تهران در بازار آزاد به 15 هزار و 860 تومان رسید. با افزایش تقاضا و اشباع فروش، قیمت دلار بیشتر از یک ساعت در این نرخ ثابت باقی ماند. در این مقاله با بررسی عوامل موثر بر روی قیمت طلا و دلار چشم انداز قیمت هفته آتی این دو دارایی اساسی را بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

فروش باقیمانده سهام دولت در 9 بانک از فردا

انتشار اوراق بدهی روش مناسب‌تری برای تأمین کسری بودجه و تورم است

بازار سرمایه و تأثیر بر قیمت ارز و طلا

بازار سرمایه یکی از بازارهای تاثیرگذار بر قیمت ارز و طلا است. شاخص کل معاملات امسال بورس از 645 هزار و 736 واحد آغاز شد و در روز چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه به عدد 878 هزار و 107 واحد رسید. رشد شاخص کل بورس خبر از انتقال نقدینگی به این بازار را می‌دهد که با فروش سهام های دولتی مانند شستا و صندوق های ETF این بورس رونق بی‌سابقه‌ای را شاهد بوده است. همین در این هفته شاخص بورس قله 900 هزار واحدی را فتح کرد و رکوردی تازه شکست.

گفتنی است شاخص بورس در 13 اردیبهشت با 24 هزار واحد رشد وارد کانال 900 هزار واحد شد. دلیل این رکوردهای پی در پی این روزهای بورس، ورود پول‌های حقیقی به بازار است. هم‌اکنون نقدینگی‌های خرد که پیشتر به سراغ بانک‌هایی با سود بیشتری می‌رفتند، به بازار سرمایه روی آوردند و آن را پناهگاهی برای نقدینگی‌های خود می‌یابند. نمودار زیر شاخص کل بازار بورس و رشد صعودی این شاخص را نشان می‌دهد.

به هر روی رشد بازار سرمایه اثر مثبت و تثبیت کننده بر قیمت ارز و طلا دارد. طبق پیش‌بینی‌های این روند می تواند تا شهریور ماه به دلیل وزن زیاد شرکت های بنیادی و دیگر عوامل ادامه پیدا کند. پس در کوتاه مدت و حتی بلند

مدت بورس نقدینگی‌های بیشتری را جذب می‌کند. این موضوع مانع از ورود حجم بالای پول به بازار ارز و طلا می‌شود و از نابسامانی در آن بازارها جلوگیری می‌کند.

تأثیر سقوط نفت اوپک بر بازار ارز و طلا

مؤلفه مهم دیگر، قیمت نفت اوپک بر بازار ارز و طلا است. قیمت نفت خام وست تگزاس در روز دوشنبه 20 آوریل 2020 کاهشی بی‌سابقه را تجربه کرد. قیمت نفت آمریکا نه تنها به صفر رسید بلکه به دلیل پرداخت هزینه انبارداری از سود خریداران منفی شد. این اتفاق در 22 آوریل بر نفت اوپک تأثیر گذاشت و قیمت نفت در طی دو روز از حدود 28 دلار به 16 دلار رسید. نمودار زیر قیمت نفت اوپک در یکماه اخیر را نشان می‌دهد.

کاهش قیمت نفت منجر به افزایش قیمت جهانی طلا شد و در پی آن قیمت سکه، طلای آبشده و نرخ دلار تهران هم بیشتر شد. نمودار زیر قیمت دلار در بازار تهران در 15 روز اخیر را نشان می‌دهد.

برای جلوگیری از ادامه روند کاهشی قیمت نفت، کشورهای عضو اوپک تصمیم به کم کردن عرضه نفت به اندازه   10میلیون بشکه  در روز را گرفته اند که اگر این امر محقق شود احتمال ریزش قیمت انس و سایر بازارهای داخلی و ورود دلار به کانال 15 هزار تومانی را فراهم می‌کند. نمودار زیر قیمت یک انس طلا را در 15روز جاری را نشان می‌دهد. طبق این نمودار سیر نزولی این نمودار محسوس است.

گفتنی است که جو روانی و عملکرد بازار همواره می‌تواند قیمت دلار را به شکل غیرمنتظره‌ای تغییر دهد. این فاکتور یکی از عوامل تأثیرگذار بر بازار محسوب می‌شود.



تهیه و تولید: واحد تحلیل و توسعه صرافی رادین

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!