تغییرات دلار و سکه در نیمه دوم اردیبهشت

تغییرات دلار و سکه در نیمه دوم اردیبهشت

دلار و سکه هفته دوم اردیبهشت را چگونه پشت سرگذاشتند و این روند چه سیگنال‌هایی را به ما می‌دهند. در این گزارش اختصاصی از سوی واحد تحلیل و توسعه صرافی رادین به روند تغییرات سکه و ارز در این هفته می‌پردازیم. این روند، نگاهی عملیاتی برای تدوین استراتژی خرید در روزهای آینده را در اختیار خریداران و فروشندگان قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

نرخ ارز، دلار، سکه، طلا و یورو در بازار امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد

دلار تهران در روز شنبه 6 اردیبهشت ماه با نرخ فروش 16 هزار و 110 تومان معامله شد. این قیمت در روز پنجشنبه  11 اردیبهشت ساعت 2 بعدازظهر به 15 هزار 500 تومان رسیده بود. دلار در روز شنبه به قیمت 15 هزار و 550 تومان در صرافی ملی فروخته شد و این ارز در روز پنجشنبه با قیمت 15 هزار و 600 تومان در این صرافی معامله شد.

بازار سکه نیز که در روز شنبه 6 اردیبهشت کار خود را با قیمت 6 میلیون و 600 هزار تومان آغاز کرده بود در روز پنجشنبه 11 اردیبهشت به قیمت 6 میلیون 550 هزار تومان رسید.

به این ترتیب بیشترین و کمترین قیمت دلار و سکه در بازار تهران به صورت جدول زیر است:

بیشترین کمترین  
15.800 15.550 دلار
6.600.000 6.470.000 سکه

 روند تغییرات دلار

نمودار تغییرات قیمت دلار تهران نسبت به روزهای هفته با مشخص شدن قیمت گشایش، بیشینه قیمت، کمترین قیمت و قیمت پایانی رسم شده است. رنگ آبی در نمودار افزایشی بودن و رنگ قرمز کاهشی بودن را نشان می دهد.

همانگونه که از نمودار مشخص است در ابتدای هفته، قیمت دلار روند افزایشی داشته است. این موضوع طبیعی است به دلیل اینکه معمولاً در ابتدای هفته بعد از دو روز تعطیلی تقاضا برای خرید بیشتر است.

در روز دوم با انتظار روز قبل قیمت دلار در قیمت 15 هزار و 700 شروع شده است. اما در خط مقاومت 15 هزار و 700 باقی مانده و تغییر جهت داده و در این روز تا 15 هزار 620 پایین آمده است. در این روز قیمت دلار بر روی 15 هزار 650 بسته شد. روند کاهش در روز دوشنبه نیز ادامه می‌یابد و تا قیمت 15 هزار 600 پایین می‌آید.

در روز سه‌شنبه ما با کندل متوازنی روبرو هستیم و هر چند در ساعاتی قیمت بسیار بالا به 15 هزار و 700 می‌رسد و در ساعاتی نیز به حداقل خود در 15 هزار و 550 می‌رسد اما در نهایت در قیمت 15 هزار و 650 بسته می‌شود. در روز چهارشنبه ما با رکورد بالاترین قیمت دلار در هفته روبرو بودیم و دلار در ساعاتی به 15 هزار و 800 تومان رسید ولی باز تعدیل شد و در 15هزار و 700 تومان بسته می‌شود. در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه دلار روند صعودی داشته است. روز پنجشنبه نیز دلار روند کاهشی داشت و در انتهای روی قیمت 15 هزار 600 معامله شد.

روند تغییرات سکه امامی

نمودار زیر تغییرات قیمت سکه امامی را نسبت به روزهای هفته مشخص می‌کند. نموار زیر نشانگر قیمت‌های گشایش، بیشینه قیمت، کمترین قیمت و قیمت پایانی هستند. همانگونه که در نمودار مشخص است رنگ آبی افزایشی بودن و رنگ قرمز کاهشی بودن را نشان می‌دهد.

روز شنبه قیمت سکه امامی در قیمت 6 میلیون و 600 شروع می‌شود ولی بازار از این قیمت حمایت نمی‌کند که منجر به کاهش قیمت در این روز شده است. در پایان روز قیمت به 6 میلیون و 520 هزار تومان می‌رسد. روز یکشنبه قیمت روند افزایشی دارد و کندل این روز بدون اینکه سایه داشته باشد باشد به رشد خود ادامه می‌دهد تا اینکه در قیمت روز قبل یعنی 6 میلیون و 600 بسته می‌شود.

روزهای دوشنبه و سه‌شنبه بازار روند کاهشی دارد. در روز سه‌شنبه کمترین نرخ ثبت‌شده برای سکه امامی را در این هفته شاهد بودیم. در این روز هر سکه 6 میلیون 470 هزار تومان به فروش می‌رسد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز قیمت سکه روند افزایشی بسیار متعادلی را شاهد است و در هر دو روز سکه با قیمت 6 میلیون و 550 هزار تومان معامله می‌شود. 

انحراف معیار پراکندی قیمتی

انحراف معیار به معنای پراکندگی قیمتی نسبت به مقدار میانگین است. در نمودارهای زیر سعی شده است با دقت این تغییرات مشخص و ثبت گردد.

همانگونه که مشخص است قیمت دلار بالاترین انحراف معیار از قیمت میانگین را در ابتدای هفته داشته است و در اواسط هفته یعنی دوشنبه و سه‌شنبه قیمت به میزانی تعدیل شده است. انتظار می‌رود قیمت دلار در همین کانال ادامه یابد.

انحراف معیار قیمت سکه نشان می‌دهد که قیمت سکه امامی در ابتدای هفته بالاتری انحراف معیار از میانگین را دارد. قیمت سکه در پایان هفته با میانگین آن نزدیکی بیشتری دارد.


تأثیر متقابل ارز و طلا

 آنچه مشخص است اینکه بازار ارز و فلزارت گران‌بها مخصوصاً طلا روند کاهشی داشته است. میزان بازدهی این دو دارایی با ارزش در هفته پیش کاهش یافته است. یک از مهمترین تحلیل‌ها در این زمینه جذب نقدینگی‌های خرد و دارایی‌های واقعی از سوی بازار سرمایه و بورس است. با فروش سهام دولتی شستا و صندون ETF شاهد رونق بی‌سابقه‌ای در بورس بوده‌ایم. به گونه‌ای که در هفته دوم اردیبهشت ماه بازدهی بازار دلار برابر 3/ 0 درصد، بازدهی بازار یورو برابر 2/ 0 درصد، بازدهی بازار سکه برابر 3/ 0 درصد، بازدهی بازار طلا 7/ 0 درصد، ولی بازدهی بازار سرمایه (بورس) برابر 3/ 18 درص بوده است.

کاهش قیمت نفت اوپک و کاهش نقدینگی‌های پراکنده در بازار ایران در کاهش قیمت دلار تاثیرگذار بوده است. سرمایه‌گذاران تا کنون بر روی سودهای مبتنی بر تورم امید بسته بودند اما با ورود به بازارهای حاشیه‌ای مانند طلا و دلار سعی در سودآوری کاهش کسری بودجه خود داشتند. همچنین دلارهای دولتی سرگردان در که سر از صرافی‌های میدان فردوسی درمی‌آوردند در این موضوع نقش اساسی دارند. این موضوع اینک تا حدود بسیار زیادی رنگ باخته است.

در مورد طلا و سکه بایستی گفت با شروع به کار فروشندگان سکه و طلا بخشی از نوسانات این بازار مدیریت شد و اکنون از ثبات بیشتری برخوردار است. اما روند اصلی قیمت طلا و سکه تحت تأثیر تغییرات قیمتی دلار است. این روند را می‌توان تا حدودی در نمودارهای بالا نیز مشاهده کرد. البته برای ارزیابی دقیقتر و جامع‌تر نیاز است نمودارهای پردامنه‌تری را مشاهده کرد. بنابراین بهینه آن است که برای ارزیابی قیمت طلا، ابتدا دلار را مشاهده کرد.

البته گاهی مثال نقض نیز مشاهده می‌شود یعنی اینکه به جای آنکه دلار حکم پیشرو را بازی کند و محرک قیمت طلا باشد در حکم مطیع می‌آید. یعنی اینکه قیمت دلار در پی تغییر طلا می‌آید. دلیل آن نیز در این است که طلا در بازارهای جهانی بر اساس دلار ارزش گذاری می‌شود. با بالا رفتن ارزش دلار آن کسانی که قصد خرید طلا را با ارزهای غیر دلار دارند باید پول بیشتری را بپردازند. درنتیجه از تقاضای آن کاسته شده و کاهش قیمت را به دنبال خواهد داشت.

البته عکس این قضیه نیز صادق است. کاهش ارزش طلا برای خریدارانی که با ارزهای غیر از دلار قصد خرید دارد موجب بالا تقاضا شده و درنتیجه قیمت آن بالا می‌رود.‌

گفتنی است در میان فاکتورهای مختلف داخلی و خارجی سامانه نیما نیز می‌تواند سیگنالی برای ثبات در بازار آزاد باشد. نکته مهم این است که حجم مبادلات در این سامانه کاهش پیدا کرده است و این نشان از کم عمق شدن بازار نیما است.

 

تهیه و تولید: واحد تحلیل و توسعه صرافی رادین



اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!