
تأثیر کرونا بر طلای جهانی
قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی در واکنش به تسهیل محدودیتهای قرنطینه در برخی از کشورها که تقاضا برای خرید این فلز به عنوان دارایی امن را ضعیف کرد، کاهش یافت.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۶۹۸ دلار و ۳۹ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۵ درصد کاهش، به ۱۷۰۴ دلار و ۸۰ سنت رسید.
بیشتر بخوانید:
تغییرات دلار و سکه در نیمه دوم اردیبهشت
به گفته وارن پاترسون، تحلیلگر شرکت ING، بازار طلا در محدوده ۱۷۰۰ دلار در هر اونس ثابت مانده است. از یک طرف با تسهیل محدودیتهای قرنطینه روبرو هستیم و احتمالا خوش بینی سرمایهگذاران بهبود پیدا میکند و از داراییهای امن فاصله گرفته و به سوی داراییهای پرریسک میروند. از سوی دیگر تنشهای تجاری میان آمریکا و چین پیرامون بیماری کووید ۱۹ یک بار دیگر برانگیخته شده است و این دو عامل متضاد فعلا بازار را تحت تاثیر خود نگه داشتهاند.
آشفتگی سیاسی و داریی امن طلا
ایتالیا و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که روز دوشنبه به منظور احیای اقتصادهایشان محدودیتهای قرنطینه را برداشتند.
با این حال سرمایه گذاران پس از این که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تهدید کرد افزایش تعرفهها علیه واردات چین مطمئنا یکی از گزینههایی است که وی به تلافی شیوع ویروس کرونا از ووهان چین بررسی میکند، نگران برافروخته شدن مجدد جنگ تجاری میان آمریکا و چین هستند.
دولت آمریکا همچنین با جدیت سرگرم بررسی طرحی برای منتقل کردن زنجیره تامین جهانی از چین است.
طلا که در شرایط آشفتگی سیاسی و اقتصادی به عنوان یک دارایی امن با افزایش تقاضای سرمایه گذاری روبرو میشود، سال گذشته تحت تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین و کاهش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا ۱۸ درصد رشد کرد و از ابتدای امسال تاکنون که بانک مرکزی آمریکا نرخهای خود را نزدیک صفر نگه داشته و تریلیونها دلار نقدینگی را به بازارهای مالی تزریق کرده، ۱۲ درصد رشد داشت است. سایر بانکهای مرکزی و دولتهای جهان نیز برای حمایت از اقتصادشان در برابر تبعات شیوع پاندمی کرونا، اقدامات مشابهی را به اجرا گذاشتهاند. تحلیلگران میگویند اقدامات محرک مالی و پولی گسترده از قیمت طلا در بلندمدت پشتیبانی خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، سرمایه گذاران منتظر انتشار آمار شاخص مدیران خرید بخش غیرتولیدی آمریکا در روز سه شنبه و شمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری و آمار اشتغال آوریل بخش غیرکشاورزی آمریکا در روز جمعه هستند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، به ۱۸۵۹ دلار و ۴۷ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، ۷۶۴ دلار و ۵۶ سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد کاهش، به ۱۴ دلار و ۷۹ سنت رسید.
کاهش 99 درصدی واردات طلا در هند
هند که پس از چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده طلا در جهان شناخته میشود، کمترین میزان واردات طلای ماهانه خود را در طول حداقل یک دهه گذشته و در نتیجه اعمال محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا به ثبت رسانده است، دلیل این کاهش عموما بسته شدن فروشگاهها و توقف حمل و نقل هوایی در این کشور عنوان شده است.
به گزارش بلومبرگ نیوز، یکی از مقامات وزارت دارایی هند در این باره خبر داده است که درخواست خرید خارجی طلا در هند با کاهش 99.5 درصدی از 13 تن در ماه گذشته به 60 کیلوگرم رسیده است. اگرچه این مقام هندی خواست نامش فاش نشود اما بر اساس اطلاعات موجود و منتشر شده از سوی "متالز فوکوس هند" کمترین میزان واردات ماهانه طلا را از سال 2010 تاکنون در ماه گذشته به ثبت رساند.
اگرچه خبرنگار بلومبرگ تلاش کرد تا نظر راجش مالوترا سخنگوی وزارت دارایی هند را در این باره جویا شود اما وی برای تماس در دسترس نبود.
شیراگ شیت از مشاوران شرکت متالز فوکوس که در لندن مستقر است، در این باره عنوان کرد: من انتظار ندارم که واردات یا تقاضای طلا در هند حداقل در بازه زمانی کمتر از 3 تا 5 ماه آینده بهبود یابد. این در حالی است که میزان تولید در این بخش هم به دلیل کاهش تعداد کارگران فعال -کارگران مهاجر پس از شیوع ویروس کرونا به زادگاه خود بازگشتهاند- تحت تاثیر شرایط پیش آمده قرار خواهد گرفت.
محدودیتهای سراسری در هند که از 25 مارس اعلام عمومی شده مشکلاتی را در روند اقتصادی این کشور و به خصوص درآمدهای جاری، تعطیلی برخی مشاغل و تعداد زیادی از صنایع خدماتی از جمله تعطیلی خطوط هوایی را در بر داشته است.
آنانتا پادمانابان رییس شورای داخلی جواهرات هندوستان در این باره گفت: واردات طلای هند در ماه آوریل بسیار ناچیز بود، چرا که بخش عمده واردات به این کشور از طریق مسیر هوایی انجام میگیرد و تنها حجم کمی از واردات ما از راه زمینی و از بنگلادش و نپال به کشور وارد میشود. حدس من این است که واردات طلای هند امسال به حدود 350 تن در طول سال کاهش پیدا کند.
گفتنی است هند به تازگی برخی محدودیتهای مربوط به شیوع کرونا را کاهش داده اگرچه بعید به نظر میرسد که روشن شدن موتور اقتصادی پس از این وقایع بتواند کمکی برای جلوگیری از کاهش رشد اقتصادی حتی در سال مالی 2020 داشته باشد.
به گزارش بلومبرگ اقتصادی پیش بینی میشود تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم سال (از آوریل تا ژوئن) نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24.8 درصد انقباض داشته باشد، در حالی که تلاشها برای بازگرداندن موتور اقتصادی به روند پیشین با چالشهای بیشماری روبروست و از سرگیری فعالیتها با موانعی از جمله پیروی از پروتکلهای جدید بهداشتی و مشکلات تامین جانبی نیروی کار و سرمایه در گردش روبرو خواهد شد.
بیشتر فروشگاههای جواهرات در سراسر هند همچنان فعالیت خود را آغاز نکردهاند و بر اساس برآوردها، تعطیلی سراسری اعلام شده یکی از طولانیترین تعطیلاتی است که تاکنون در این کشور وضع شده است.
پادمانابان در پایان عنوان کرد: بدترین قسمت در شرایط کنونی این است که حتی اگر فروشگاههای طلا و جواهراتی بازگشایی شوند، آیا کسی برای خرید به آنها مراجعه میکند؟ آیا خرید طلا و جواهرات از جمله ضروریاتی است که مردم بتوانند ریسکهای مرتبط با آن را بپذیرند و یا ترجیح میدهند امنیت خود را با ماندن در خانه حفظ کنند؟