افزایش سود شرکت‌ها بزرگ فناوری در بحبوحه کرونا

افزایش سود شرکت‌ها بزرگ فناوری در بحبوحه کرونا

با وجود اینکه بسیاری از مشاغل به دلیلی رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا به مرز ورشکستگی رسیدند، درآمد برخی شرکت‌های فناوری محور افزایش داشته است.

برخلاف هتل‌ها، رستوران‌ها، شرکت‌های هواپیمایی، مشاغل کوچک که همچنان دچار رکورد ناشی از شیوع ویروس کووید 19 هستند، برجسته‌ترین شرکت‌های فناوری جهان در سه ماهه نخست سال رشد مثبت درآمدی داشتند.

بیشتر بخوانید:

رشد چشم‌گیر ارزش سهام نصیب کدام شرکت‌های فن آوری جهان شد؟

بر اساس گزارشی شرکت‌های معروف به گروه GAFAM یعنی گوگل، اپل، فیس‌بوک، آمازون و مایکروسافت با رشد درآمد بالایی مواجه شدند.

اپل کمترین سود را به دست آورد

البته در میان این شرکت‌ها اپل تنها شرکتی است که از رشد دو رقمی درآمدها برخوردار نبود. دلیل آن نیز تاکید بر خدمات سخت افزاری و وابستگی این شرکت به عرضه و تقاضا در چین است. این شرکت یک درصد نسبت به همین زمان در سال پیش بیشتر درآمد کسب کرده است. با این همه با 58.3 میلیارد دلار درآمد در میان شرکت‌های گروه GAFAM مقام دوم را دارد. نمودار زیر نشان‌دهنده درآمد این شرکت‌ها در این سه‌ماهه است که سایت استاتیستا ارائه داده است.

شرکت‌های گوگل، مایکروسافت و فیس‌بوک هر یک با 13 درصد، 15 درصد و 18 درصد سود بیشتر نسبت به سال پیش در با وضعیت کرونا در جهان مواجه شدند. در این میان شرکت آمازون با 26 درصد بالاترین رشد در میزان فروش را داشته است. 

دلیل موفقیت آمازون

شرکت خرده فروشی آمازون با فروش 37 میلیارد دلار در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰، بالاترین رشد فروش خود در سه سال اخیر را تجربه کرد.  فروش خالص این شرکت خرده‌فروشی از فروشگاه‌های آنلاین خود در سه ماه گذشته 36.7 میلیارد دلار بوده که بدون احتساب نرخ ارز، 25درصد افزایش را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است.

فروش این خرده فروشی بزرگ بیشتر در این سه‌ماهه بیشتر به کالاهای ضروری مانند مواد غذایی، محصولات بهداشتی و پوشاک بوده است. این مسأله به طور مستقیم با شیوع بیماری همه‌گیر ویروس کرونا مرتبط بوده که به دلیل ترغیب در خانه ماندن مصرف‌کنندگان، سفارش آنلاین محصولات افزایش یافته و افراد کمتر به صورت حضوری به فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنند.

قرنطینه بیشتر روی شرکت‌های فناوری هم تأثیر خواهد گذاشت

اگرچه این نتایج مسلما مثبت است، باید به این نکته توجه شود که اثرات این بیماری همه‌گیر احتمالا در سه ماهه دوم سال آشکارتر خواهد شد. در حالی که قرنطینه چین در سه ماهه نخست باعث اختلال در زنجیره تامین بسیاری از شرکت‌ها شد، شوک تقاضای جهانی ناشی از بیماری همه‌گیر، در هفته‌های پایانی ماه مارس خود را نشان داد.

با این حال، به دنبال کاهش تقاضا به دلیل اینکه بسیاری از افراد شغل یا بخشی از درآمد خود را از دست داده‌اند، ماه‌های آوریل و مه به شدت تحت تاثیر این قرنطینه قرار خواهند گرفت.

 

 

 

 

 

 

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!